مقالات

دندان درآوردن نوزاد

00 530x3771 1
3.7/5 - (3 امتیاز)

دندان درآوردن نوزاد یکی از مهمترین مشکلات مادران می باشد.  از آنجاییکه دندان های شیری با شکافتن لثه ظاهر می شوند ممکن است رویش آنها دردناک باشد.

دندان درآوردن نوزاد یکی از مهمترین مشکلات مادران می باشد.  از آنجاییکه دندان های شیری با شکافتن لثه ظاهر می شوند ممکن است رویش آنها دردناک باشد. دندان درآوردن نوزاد بیشتر بین ۴ تا ۷ ماهگی شروع می شود، اما برخی دیگر خیلی دیرتر شروع به دندان درآوردن می کنند و زمان رویش دندان ممکن است برای هر بچه متفاوت باشد. در بعضی از نوزادان رویش دندان ممکن است در ۱۲ تا ۱۴ ماهگی آغاز ‌شود. در موارد بسیار نادر هم ممکن است یک نوزاد با دندان شیری متولد شود.

زمان و نحوه رویش دندان ها برای هر بچه متفاوت است و ممکن است بر اساس سابقه خانوادگی باشد. اما در بیشتر مواقع، ابتدا دو دندان جلویی پایینی ظاهر می شوند، سپس دو دندان بالایی مقابل و دو دندان در دو طرف آنها قرار می گیرند. سپس دو دندان در طرفین پایین جلویی قرار می گیرند، سپس اولین دندان های آسیایی ظاهر می شوند. دندانهای آسیای جلویی اول و دندانهای آسیای عقب آخرین دندانهایی هستند که ظاهر می شوند.

دندان درآوردن نوزاد

علائم و نشانه های دندان درآوردن نوزاد

شناخت علائم دندان در آوردن می تواند به مادر و نوزاد جهت گذراندن این دوران کمک بسیاری کند. این علائم برای همه نوزادان یکسان نیست، اما ممکن است شامل موارد زیر باشد:

علائم و نشانه های دندان درآوردن نوزاد

  • لثه های متورم و حساس
  • بی قراری و گریه
  • کمی افزایش دمای بدن (تب کمتر از ۳۸ درجه)
  • تمایل به جویدن چیزهای سخت و یا گاز گرفتن انگشت و دست
  • افزایش بزاق دهان، که می تواند باعث بثورات روی صورت آنها به ویژه اطراف دهان شود
  • سرفه کردن
  • افزایش شدت مکیدن
  • مالیدن گونه یا کشیدن گوش
  • تغییر در الگوی غذا خوردن یا خوابیدن

دندان درآوردن نوزاد می تواند دردناک باشد، اما معمولاً نوزادان را بیمار نمی کند. در صورت بروز اسهال، استفراغ، بثورات بدن، تب بالاتر، سرفه و احتقان، با پزشک تماس بگیرید زیرا اینها علائم طبیعی دندان درآوردن نیستند به خصوص اگر این علائم بیش از مدت ۲۴ ساعت مشاهده شود.

همچنین در صورت خونریزی لثه های نوزاد یا مشاهده چرک یا تورم صورت او، باید با پزشک متخصص اطفال تماس بگیرید.

 

توصیه‌هایی برای آرام کردن درد لثه‌های نوزادان

توصیه‌هایی برای آرام کردن درد لثه‌های نوزادانتوصیه‌های زیر به آرام‌تر کردن نوزاد و تسکین علائم دندان درآوردن نوزاد کمک می‌کند:

  • ماساژ دادن لثه‌های نوزاد
  • استفاده از حلقه دندان‌گیر (سعی کنیدحلقه دندان گیر را سرد نگه دارید، نه منجمد)
  • پاک کردن آب دهان جهت جلوگیری از مشکلات پوستی
  • کنترل درد ناشی از دندان درآوردن با استفاده از ژلهای موضعی یا داروهای مسکن

 برای مشاهده بیشتر کلیک کنید.

 

 

ترکیبات طبیعی موثر جهت تسکین علائم دندان در آوردن

  • بابونه:

بابونهگیاه بابونه از شناخته شده ترین گیاهان دارویی در سراسر جهان می باشد که به علت داشتن خواص متعدد طی قرنهای متمادی گذشته در طب سنتی ایران و اروپا بطور وسیعی مصرف داشته است. به دلیل مواد موثره متعددی که در گلهای بابونه وجود دارد اثرات مختلف درمانی برای آن در نظر گرفته می‌شود که برخی از آنها عبارتند از :اثر ضد التهاب، محافظت کنندگی در برابر تشکیل زخم، تسریع در بهبود زخم و سوختگی و اثر ضــد‌ میکـروبی. اثرات ضد باکتری، ضد ویروسی و ضد قارچی عصاره بابونه در مطالعات علمی ثابت شده است. بابونه علاوه بر اثر ضد التهابی به هر دوصورت خوراکی و موضعی دارای اثر ترمیم کننده زخم نیز می باشد. در مطالعات متعدد اثر بابونه بر روی زخم مورد مطالعه قرار گرفته است و نتایج امیدبخشی به دست آمده است به طوری که در مطالعات بالینی نشان داده شده است که

عصاره بابونه در مقایسه با دارونما مساحت زخم را به طور معنی داری کاهش می دهد. در مجموع خواص بابونه موجب شده است که این گیاه جهت درمان بیماری های دهان و دندان بسیار مورد توجه قرار گیرد.

 

 

  • سنبل الطیب:

سنبل الطیبسنبل الطیب دارای اثرات درمانی مختلف از جمله خاصیت ضد افسردگی، آرامبخش، ضد اضطراب، ضد اسپاسم و ضد زخم می باشد. اثر بخشی فارماکولوژیکی آن به کیفیت عصاره مورد مصرف بستگی دارد. اصلی ترین اثر آن در انسان کاهش مشکلات خواب و تنظیم خواب می باشد. مطالعات علمی متعددی نشان داده اند که عصاره سنبل الطیب دارای خاصیت مسکن و آرام بخش است. استفاده از سنبل الطیب در زمان دندان در آوردن نوزادان به بهبود خواب و رفع بی قراری کمک می کند.

 

 

 

 

  • پروپولیس:

پروپولیسپروپولیس ماده‌ای شبیه موم است که در درمان عفونت های پوستی-مخاطی با منشاء باکتری و ویروس، اختلالات دهان و لثه و درمان سرطان های دهان کاربرد گسترده ای دارد. علاوه بر اثرات آنتی بیوتیکی و ضد التهابی، پروپولیس موجب تسریع ترمیم بافت می گردد و از این رو گزینه ای مناسب برای فرمولاسیون داروهای موضعی در مشکلات دهان و دندان می باشد.

 

 

 

 

 

  • ژل گامومکس

فرآورده ژل گامومکس دارای عصاره های بابونه، سنبل الطیب و پروپولیس است. با اثرات ضد التهابی، آرامبخش و ضد باکتری فرمولی موثر جهت رفع مشکلات ناشی از رویش دندانهای نوزاد شما می باشد. استفاده از این فرآورده راحتی خیال و آرامش را برای مادر و کودک به همراه خواهد داشت زیرا یک فرآورده طبیعی با اثربخشی فوق العاده می باشد.

 

ژل گامومکس

 

برای مشاهده محصول کلیک کنید.

 

 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *